Te is tehetséges vagy!

Te is tehetséges vagy! címmel tehetségkutató és tehetséggondozó programokat szervezett a Szekszárdi Kolping Iskola 2012. június 28. és 29. között a Nemzeti Tehetségprogram pályázatán elnyert 900 ezer forintból.

A programsorozat résztvevői roma fiatalok voltak, akiknek a pályázat segítségével lehetőségük nyílt arra, hogy – integrált környezetben – képességeiket kipróbálhassák, tehetségüket megmutassák. Beszélgetéseken, táncművészeti, hagyományőrző zenei oktatáson és képzőművészeti, drámapedagógiai foglalkozásokon vehettek részt, mindezeket az iskolában tanító pedagógusok, ill. külsőszakemberek szervezték. A programokba az iskola bevonta a mohácsi tagintézmény tanulóit is. Októberben, a Kolping-napokon lesz lehetőségük a résztvevőknek arra, hogy munkáikat bemutathassák és a tanultakat előadják az iskola többi diákjának. A képzőművészeti munkákból kiállítást szervezünk, a zenés, táncos és irodalmi produkciókat pedig színpadi előadás formájában tekinthetik meg az érdeklődők.

A pályázat az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Wekerle Sándor Alapkezelő által meghirdetett NTP-RITP-11-0012 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

 
 
bootstrap business templates

Névadónk munkássága

Adolph Kolping pásztorcsalád negyedik gyermekeként született, a család nem élt különösen jó körülmények között...


Linkek