ERASMUS +

Pályázat neve: Szekszárdi Kolping Iskola vendéglátós képzésének komplex fejlesztése”
Száma: Erasmus+ (2018-1-HU01-KA102-04731)

Tartalma: A Kolping Iskoláért Alapítvány pályázata a vendéglátó oktatás szakmai fejlesztését kívánja elősegíteni.
A projekt lehetőséget biztosít 8 magyar szakács tanuló számára, hogy 112 napig (16 hétig) külföldi szakmai gyakorlaton vegyen részt, és a gyakorlaton észak-olaszországi (Friuli-Venezia-Giulia és Veneto tartománybeli) szállodákban és vendéglátóipari egységekben, konyhai-, vendéglátási- és egyéb feladatokban fejlessze szakmai tudását, nyelvismeretét, személyiségét, kulturális nyitottságát és kapcsolatépítő tőkéjét is. A gyakorlat pozitív hatását elhelyezkedésükkor is tapasztalni fogják!


A projekt a fiatalok szakmai fejlődését, hatékony és aktív időtöltését kívánja kiszolgálni, de a munkaprogram úgy van kialakítva, hogy a gyakorlat mellett legyen lehetőségük Olaszország és a fogadó város történelmének, kultúrájának és gasztronómiájának megismerésére, a környezet aktív felfedezésére, kirándulásokra. 
A kiutazás előtt olasz nyelvi felkészítésben vesznek részt, emellett kulturális és pszichológiai felkészítésen is. Minden kiutazó biztosítással rendelkezik a program teljes időtartama alatt, ezen kívül a ki- és hazautazás, a szállás és az étkezés is biztosított a számukra. A kiutazók mentorálásáról, szakmai-, nyelvi- és személyi fejlődéséről a küldő és a fogadó fél közösen gondoskodik. A szakmai gyakorlat tapasztalataival könnyebbé válik a magyar munkaerőpiacon az elhelyezkedésük, a hazai vállalatok profitálhatnak tudásukból, gyakorlatukból.

A projektben 15 fő iskolai és/vagy vállalati gyakorlati oktató kiutazását szeretnénk megvalósítani egy 5 napos tanulmányútra, továbbképzésre. A gyakorlati oktatók számára a felmerült és felmért igények alapján a fogadó partnerrel összeállított program szerint szervezzük a kint tartózkodást.

A program célja: A gyakorlati szakoktatók számára komplex képet adni az alapanyagok kiválasztásától az elkészítési lehetőségekig, tálalásig, szervírozásig, italajánlásig. A szakács szakmára és a szakmai vizsgákra való felkészítés során fontos tényező a megfelelő alapanyagok kiválasztása, a menüsorok változatossága, a szakácsok részére a komplex menüsorok szakmai összeállítása és a különböző, napjaink egészséges táplálkozási igényei szerinti ételsorok megismerése. Fontos továbbá a korábban megszerzett ismeretek felújítása és olyan új információkkal való kiegészítése, melyek segítenek megismerni az új eszközöket, technológiákat és nemzetközi trendeket. A megszerzett ismeretek átadása a tanulóknak és a kollégáknak a hazai vendéglátó-oktatás minőségének javulását és a hazai vállalkozások fejlődését is segíti.

A hazatérő oktatók saját vállalatuknál vagy iskolájuknál a kollégák és a diákok számára tartott előadás során átadják az elsajátított ismereteket. A tanulmányút tapasztalatainak a szakképzésben való hasznosulását várjuk. A megszerzett ismereteket az oktatók kamatoztatják mindennapi munkájukban.
Az eredményeket saját intézményeink fejlesztésére használjuk fel. A projekt fő célkitűzése a vendéglátó duális oktatás fejlesztése, intézményeink szakmai színvonalának emelése.

A diákok által készített receptgyűjteményt az oktatásban hosszú távon tudják felhasználni, az oktatók által készített módszertani kézikönyvet pedig az iskolai és a vállalti oktatók egyaránt alkalmazni tudják.

 
 
bootstrap business templates

Névadónk munkássága

Adolph Kolping pásztorcsalád negyedik gyermekeként született, a család nem élt különösen jó körülmények között...


Linkek