Hírek

30 éves a Kolping Iskola

2021. november




Határtalanul kirándulás a 2019/2020-as tanévben Székelyföldön jártak a Kolpingos diákok

Székelyföldön jártak a Kolpingos diákok

A Szekszárdi Kolping Iskola 35 tanulóval és 3 kísérőtanárral 2019 őszén kiránduláson vett részt Erdélyben a „Határtalanul” pályázat keretében.
Számos csodálatos helyen jártak, amely a magyar történelem szempontjából is kiemelkedően fontos, az idegenvezető pedig nagyon érdekesen mutatta be a helyi nevezetességeket. A program fő célja, hogy iskola diákjai megismerhessék a határon túli magyarság életét, és erősödjön bennük a nemzeti összetartozás tudata.

Az utazás első napján Aradon megtekintették a vértanúk emlékművét, ahol lerótták a hősök előtt tiszteletüket. Utána Lippán megtekintettek egy templomot, amely Csíksomlyó után a második legfontosabb zarándokhelye Erdélynek. Majd Dévára utaztak, ahol felmentek, és bejárták „Magos Déva” várát.
Az utazás 2. napján délelőtt Vajdahunyadvárra látogattak, ahol megtekintették Hunyadi János impozáns kastélyát, a délutáni program pedig Segesvár volt, ahol sétáltak a város központjában, megnézték Petőfi Sándor szobrát és Drakula emlékművét.


A 3. napon délelőtt ellátogattak a Békás-szoroshoz, majd a Gyilkos-tónál tettek látogatást. Délután pedig Csíkdánfalván a Petőfi Sándor Iskolaközpontba mentek, ahol a diákok megismerkedtek az iskolával, az erdélyi tanulókkal pedig együtt néptáncoltak és fociztak.
A 4. napon Tordára utaztak, ahol megtekintették a sóbányát, délután pedig Kolozsvárra mentek, ahol megnézték Hunyadi Mátyás szobrát és a szülőházát is.


Az utazás utolsó napján Nagyváradon töltöttek el néhány órát, itt megnézték a helyi nevezetességeket, majd hazautaztak.
Fontos a diákokban való tudatosítás, hogy Magyarországon kívül is élnek magyarok, illetve hogy a külhoni társaink is érezzék, együvé tartozunk. Erre nagyszerű alkalmat ad a Határtalanul pályázat, ezúton is köszönjük a lehetőséget, a felejthetetlen élményeket.

 
 
 
bootstrap business templates

Névadónk munkássága

Adolph Kolping pásztorcsalád negyedik gyermekeként született, a család nem élt különösen jó körülmények között...


Linkek