TANODA

A PÁLYÁZAT CÉLJA
A pályázat alapvető célja a résztvevő hátrányos helyzetű tanulók körében a végzettség nélküli
iskolaelhagyás csökkentése, a képzettségi szint növelése és az iskolai sikeresség előmozdítása a
minőségi oktatáshoz, neveléshez való hozzáférés elősegítésével. Közvetlen cél a résztvevő
hátrányos helyzetű, kiemelten roma tanulók komplex személyiségfejlesztése, életpálya-építése
nem formális, informális keretek között, a tanulói és helyi szükségletekre reagálva.

Ugrás a cikkre!

 
 

ERASMUS +

Pályázat neve: Szekszárdi Kolping Iskola vendéglátós képzésének komplex fejlesztése”
Száma: Erasmus+ (2018-1-HU01-KA102-04731)

Tartalma: A Kolping Iskoláért Alapítvány pályázata a vendéglátó oktatás szakmai fejlesztését kívánja elősegíteni.
A projekt lehetőséget biztosít 8 magyar szakács tanuló számára, hogy 112 napig (16 hétig) külföldi szakmai gyakorlaton vegyen részt, és a gyakorlaton észak-olaszországi (Friuli-Venezia-Giulia és Veneto tartománybeli) szállodákban és vendéglátóipari egységekben, konyhai-, vendéglátási- és egyéb feladatokban fejlessze szakmai tudását, nyelvismeretét, személyiségét, kulturális nyitottságát és kapcsolatépítő tőkéjét is. A gyakorlat pozitív hatását elhelyezkedésükkor is tapasztalni fogják!

Ugrás a cikkre!

 
 

PPCHA Szent Gellért Ösztöndíj

Szent Gellért Ösztöndíj - Pro Paedagogica Christiana Alapítvány
2016/2017-es tanévben egy tanulónk, Végh Máté, 2017/2018-as tanévben pedig két tanulónk, Bakó Levente és Végh Máté is részesülhetett a Szent Gellért Ösztöndíjban, amely nagy segítséget jelentett diákjaink számára, s melyet ezúton is köszönünk az Alapítványnak.

További részletek olvashatók az alábbi weblapon: https://www.katped.hu/ppcha-szent-gellert-osztondij


Ugrás a cikkre!

 
 

Te is tehetséges vagy!

Te is tehetséges vagy! címmel tehetségkutató és tehetséggondozó programokat szervezett a Szekszárdi Kolping Iskola 2012. június 28. és 29. között a Nemzeti Tehetségprogram pályázatán elnyert 900 ezer forintból.

A programsorozat résztvevői roma fiatalok voltak, akiknek a pályázat segítségével lehetőségük nyílt arra, hogy – integrált környezetben – képességeiket kipróbálhassák, tehetségüket megmutassák. Beszélgetéseken, táncművészeti, hagyományőrző zenei oktatáson és képzőművészeti, drámapedagógiai foglalkozásokon vehettek részt, mindezeket az iskolában tanító pedagógusok, ill. külsőszakemberek szervezték. A programokba az iskola bevonta a mohácsi tagintézmény tanulóit is. Októberben, a Kolping-napokon lesz lehetőségük a résztvevőknek arra, hogy munkáikat bemutathassák és a tanultakat előadják az iskola többi diákjának. A képzőművészeti munkákból kiállítást szervezünk, a zenés, táncos és irodalmi produkciókat pedig színpadi előadás formájában tekinthetik meg az érdeklődők.

Ugrás a cikkre!

 
 

ÉR-TEM, ÉR-TED;

A Szekszárdi Kolping Iskola ez év májusában sikerrel pályázott a Tempus Közalapítvány Leonardo Mobilitas programjára. Ez a projekt 15 szakmai alapképzésben résztvevő diák négy hetes külföldi szakmai gyakorlatát támogatta. 


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program NTP-FTP-13-040 kódszámú pályázati támogatásából iskolánk 404.000,- Ft-ban részesült. 

Ebből a támogatási összegből 2014. januártól júniusig tehetséggondozó programokat és műhelyeket biztosítottunk 15 diák számára. A program részeként júniusban tanulmányi élményszerző kirándulást szerveztünk Kecskemétre a Cifrapalotába és a Játékmúzeumba. A pályázat fő vonalát a „Ko(o)pé elnevezésű műhelymunka adta, ahol a tanulók kooperatív készségeket fejlesztő játékokkal ismerkedtek meg és együttműködésre való készségüket erősíthették. 

A program célja a sérült diákok elhelyezkedésének segítése azáltal, hogy a munka világában szükséges tulajdonságaikat (empátia, alkalmazkodóképesség) erősítettük.

Ugrás a cikkre!

 
 
bootstrap business templates

Névadónk munkássága

Adolph Kolping pásztorcsalád negyedik gyermekeként született, a család nem élt különösen jó körülmények között...


Linkek