Erasmus+ „Oktatók mobilitása”

A Szekszárdi Kolping Iskola 2014 óta vesz részt Erasmus+ szakképzési mobilitási programokban, amely lehetővé tette a tanulók és a tanárok külföldi szakmai gyakorlaton, tanulmányúton való részvételét. Szakács, kertész, asztalos és szociális gondozó tanulók teljesítettek szakmai gyakorlatot Németországban a nemzeti konzorcium tagjaként.

TANODA

A PÁLYÁZAT ADATAI:

• a kedvezményezett neve: Szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
 a projekt címe: HÁTRÁNYKOMPENZÁLÓ TANODA PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA A SZEKSZÁRDI KOLPING SZAKISKOLÁBAN
 a szerződött támogatás összege: 29,91 MILLIÓ FORINT
 a támogatás mértéke (%-ban): 100%
 a projekt tervezett befejezési dátuma: 2016.10.17 – 2018.10.16.
 a projekt azonosító száma. EFOP-3.3.1-15-2015-00421

A PÁLYÁZAT CÉLJA
A pályázat alapvető célja a résztvevő hátrányos helyzetű tanulók körében a végzettség nélküli
iskolaelhagyás csökkentése, a képzettségi szint növelése és az iskolai sikeresség előmozdítása a
minőségi oktatáshoz, neveléshez való hozzáférés elősegítésével. Közvetlen cél a résztvevő
hátrányos helyzetű, kiemelten roma tanulók komplex személyiségfejlesztése, életpálya-építése
nem formális, informális keretek között, a tanulói és helyi szükségletekre reagálva.

Határtalanul kirándulás a 2018/2019-es tanévben

Határtalanul – kiutazás

2019. március 18-21. között Nagyváradon töltött néhány kellemes napot iskolánk 30 diákja és 4 pedagógusa, magyarságtudat erősítése, a magyar kapcsolatok építése céljából.
Első állomásként az odafelé vezető úton Nagyszalontára tértek be, hogy megtekintsék Arany János szülőházát.  Majd a második nap ellátogattak a Nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceumba, ahol igazán nagy vendégszeretetben volt részük, és megismerkedtek az iskola történetével, tanáraival, szakács tanulóival és közös főzés keretében erélyi ételeket készíthettek az iskola tankonyhájában, melyet közösen fogyasztottak el.

ERASMUS +

Pályázat neve: Szekszárdi Kolping Iskola vendéglátós képzésének komplex fejlesztése”
Száma: Erasmus+ (2018-1-HU01-KA102-04731)

Tartalma: A Kolping Iskoláért Alapítvány pályázata a vendéglátó oktatás szakmai fejlesztését kívánja elősegíteni.
A projekt lehetőséget biztosít 8 magyar szakács tanuló számára, hogy 112 napig (16 hétig) külföldi szakmai gyakorlaton vegyen részt, és a gyakorlaton észak-olaszországi (Friuli-Venezia-Giulia és Veneto tartománybeli) szállodákban és vendéglátóipari egységekben, konyhai-, vendéglátási- és egyéb feladatokban fejlessze szakmai tudását, nyelvismeretét, személyiségét, kulturális nyitottságát és kapcsolatépítő tőkéjét is. A gyakorlat pozitív hatását elhelyezkedésükkor is tapasztalni fogják!

PPCHA Szent Gellért Ösztöndíj

Szent Gellért Ösztöndíj - Pro Paedagogica Christiana Alapítvány
2016/2017-es tanévben egy tanulónk, Végh Máté, 2017/2018-as tanévben pedig két tanulónk, Bakó Levente és Végh Máté is részesülhetett a Szent Gellért Ösztöndíjban, amely nagy segítséget jelentett diákjaink számára, s melyet ezúton is köszönünk az Alapítványnak.

További részletek olvashatók az alábbi weblapon: https://www.katped.hu/ppcha-szent-gellert-osztondij