TANODA

A PÁLYÁZAT ADATAI:

• a kedvezményezett neve: Szekszárdi Kolping Katolikus Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
 a projekt címe: HÁTRÁNYKOMPENZÁLÓ TANODA PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSA A SZEKSZÁRDI KOLPING SZAKISKOLÁBAN
 a szerződött támogatás összege: 29,91 MILLIÓ FORINT
 a támogatás mértéke (%-ban): 100%
 a projekt tervezett befejezési dátuma: 2016.10.17 – 2018.10.16.
 a projekt azonosító száma. EFOP-3.3.1-15-2015-00421

A PÁLYÁZAT CÉLJA
A pályázat alapvető célja a résztvevő hátrányos helyzetű tanulók körében a végzettség nélküli
iskolaelhagyás csökkentése, a képzettségi szint növelése és az iskolai sikeresség előmozdítása a
minőségi oktatáshoz, neveléshez való hozzáférés elősegítésével. Közvetlen cél a résztvevő
hátrányos helyzetű, kiemelten roma tanulók komplex személyiségfejlesztése, életpálya-építése
nem formális, informális keretek között, a tanulói és helyi szükségletekre reagálva.

Határtalanul kirándulás a 2018/2019-es tanévben

Határtalanul – kiutazás

2019. március 18-21. között Nagyváradon töltött néhány kellemes napot iskolánk 30 diákja és 4 pedagógusa, magyarságtudat erősítése, a magyar kapcsolatok építése céljából.
Első állomásként az odafelé vezető úton Nagyszalontára tértek be, hogy megtekintsék Arany János szülőházát.  Majd a második nap ellátogattak a Nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceumba, ahol igazán nagy vendégszeretetben volt részük, és megismerkedtek az iskola történetével, tanáraival, szakács tanulóival és közös főzés keretében erélyi ételeket készíthettek az iskola tankonyhájában, melyet közösen fogyasztottak el.

ERASMUS +

Pályázat neve: Szekszárdi Kolping Iskola vendéglátós képzésének komplex fejlesztése”
Száma: Erasmus+ (2018-1-HU01-KA102-04731)

Tartalma: A Kolping Iskoláért Alapítvány pályázata a vendéglátó oktatás szakmai fejlesztését kívánja elősegíteni.
A projekt lehetőséget biztosít 8 magyar szakács tanuló számára, hogy 112 napig (16 hétig) külföldi szakmai gyakorlaton vegyen részt, és a gyakorlaton észak-olaszországi (Friuli-Venezia-Giulia és Veneto tartománybeli) szállodákban és vendéglátóipari egységekben, konyhai-, vendéglátási- és egyéb feladatokban fejlessze szakmai tudását, nyelvismeretét, személyiségét, kulturális nyitottságát és kapcsolatépítő tőkéjét is. A gyakorlat pozitív hatását elhelyezkedésükkor is tapasztalni fogják!

PPCHA Szent Gellért Ösztöndíj

Szent Gellért Ösztöndíj - Pro Paedagogica Christiana Alapítvány
2016/2017-es tanévben egy tanulónk, Végh Máté, 2017/2018-as tanévben pedig két tanulónk, Bakó Levente és Végh Máté is részesülhetett a Szent Gellért Ösztöndíjban, amely nagy segítséget jelentett diákjaink számára, s melyet ezúton is köszönünk az Alapítványnak.

További részletek olvashatók az alábbi weblapon: https://www.katped.hu/ppcha-szent-gellert-osztondij

Te is tehetséges vagy!

Te is tehetséges vagy! címmel tehetségkutató és tehetséggondozó programokat szervezett a Szekszárdi Kolping Iskola 2012. június 28. és 29. között a Nemzeti Tehetségprogram pályázatán elnyert 900 ezer forintból.

A programsorozat résztvevői roma fiatalok voltak, akiknek a pályázat segítségével lehetőségük nyílt arra, hogy – integrált környezetben – képességeiket kipróbálhassák, tehetségüket megmutassák. Beszélgetéseken, táncművészeti, hagyományőrző zenei oktatáson és képzőművészeti, drámapedagógiai foglalkozásokon vehettek részt, mindezeket az iskolában tanító pedagógusok, ill. külsőszakemberek szervezték. A programokba az iskola bevonta a mohácsi tagintézmény tanulóit is. Októberben, a Kolping-napokon lesz lehetőségük a résztvevőknek arra, hogy munkáikat bemutathassák és a tanultakat előadják az iskola többi diákjának. A képzőművészeti munkákból kiállítást szervezünk, a zenés, táncos és irodalmi produkciókat pedig színpadi előadás formájában tekinthetik meg az érdeklődők.