Gyermek- és ifjúsági felügyelő

A szociális ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A gyermek és ifjúsági felügyelő közreműködik a gyermek és fiatal számára otthont nyújtó nevelési intézmény gondozási-nevelési tevékenységeinek szervezésében, megvalósításában és a háztartási feladatok ellátásában.

[Részletek...]

Szárazépítő (gipszkartonozó)

Építőipari ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szárazépítő előre gyártott építőelemekből „száraz” technológiával, azaz víz felhasználása nélkül mechanikus kapcsolatokkal készít épületszerkezeteket. A szárazépítés a szerelt technológia miatt lerövidíti az építési időt, emellett költségkímélő. A szárazépítő feladata, hogy a szerelt szerkezetekkel a teret kisebbekre (szobákra, termekre) ossza, azaz belső falakat, falburkolatokat építsen, elkészítse az álmennyezetet, az álpadlót. A szakember a szárazépítés eszközeivel eltakarja a látni nem kívánt gépészeti és egyéb épületszerkezeti elemeket, esetenként bútort, polcokat is készít. [Részletek...]

Nappali tagozatos kertész képzés

A Szekszárdi Kolping Iskola tankertészete egy 3 hektáros területen fekszik. Szántóföldi növénytermesztés 1,5 hektáron, gyümölcstermesztés és termelő berendezési felület 2000-2000 négyzetméteren fekszik. Jelentős zöldfelület található a tankertészetben, valamint az iskola különböző épületei körül, amit a tanulók segítségével gondozunk, ápolunk.

Nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos nevelésre és a fenntartható mezőgazdasági termelésre. A tankertészet fő termékei között jelentős mennyiségű friss zöldségféléket is találunk, pl. paradicsom, paprika, uborkafélék, káposztafélék, stb... Fontosnak tartjuk, hogy a tanulók a zöldségfélék termesztés technológiájának megismerésén túl néhány alapvető kereskedési ismerettel is gazdagodjanak.
Az iskola várja azon érdeklődő szülőket, tanulókat és más érintetteket, akik szívesen megismerkednének a zöldségtermesztés vagy parkgondozás technikai hátterével, termesztés technológiájával. [Részletek...]