Gyermek- és ifjúsági felügyelő

A szociális ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul.
A gyermek és ifjúsági felügyelő közreműködik a gyermek és fiatal számára otthont nyújtó nevelési intézmény gondozási-nevelési tevékenységeinek szervezésében, megvalósításában és a háztartási feladatok ellátásában.

[Részletek...]


Nappali tagozatos kertész képzés

A Szekszárdi Kolping Iskola tankertészete egy 3 hektáros területen fekszik. Szántóföldi növénytermesztés 1,5 hektáron, gyümölcstermesztés és termelő berendezési felület 2000-2000 négyzetméteren fekszik. Jelentős zöldfelület található a tankertészetben, valamint az iskola különböző épületei körül, amit a tanulók segítségével gondozunk, ápolunk.

Nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos nevelésre és a fenntartható mezőgazdasági termelésre. A tankertészet fő termékei között jelentős mennyiségű friss zöldségféléket is találunk, pl. paradicsom, paprika, uborkafélék, káposztafélék, stb... Fontosnak tartjuk, hogy a tanulók a zöldségfélék termesztés technológiájának megismerésén túl néhány alapvető kereskedési ismerettel is gazdagodjanak.
Az iskola várja azon érdeklődő szülőket, tanulókat és más érintetteket, akik szívesen megismerkednének a zöldségtermesztés vagy parkgondozás technikai hátterével, termesztés technológiájával. [Részletek...]


Nappali tagozatos szakács képzés

A szakács legfontosabb feladata a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatok ellátása: a vendégek elvárásainak megfelelő ételválaszték kialakítása és elkészítése, valamint az elkészített ételek megfelelő minőségi színvonalon történő tálalása a vendégek számára éttermekben és egyéb helyszíneken lévő vendéglátó‐ipari egységekben, háztartásokban. [Részletek...]


bootstrap business templates

Névadónk munkássága

Adolph Kolping pásztorcsalád negyedik gyermekeként született, a család nem élt különösen jó körülmények között...


Linkek