Szakácssegéd képzés

A Szakácssegédek feladata a szakács munkájának segítése, kiegészítése, a gépek és alapanyagok előkészítése.

Jól felszerelt tankonyhánkban, kis létszámú csoportban foglalkoztatjuk konyhai kisegítő tanulóinkat. A gyakorlati órák jó hangulatban telnek, a diákok (állandó tanári felügyelet mellett) önállóan dolgoznak a közösen összeállított menüsoron. A gyakorlat végén az elkészített ételeket kitálaljuk, megkóstoljuk, értékeljük. [Részletek...]

Parkgondozó képzés

A szakma a sajátos nevelési igényű tanulóknak nyújt betekintést a városi parkok karbantartása, a virágágyások telepítése és gondozása terén. Az iskola kertészetében megismerhetik az egyes dísznövényeket, és gyakorolhatják szaporításukat, nevelésüket.

Rendszeresen végzik a Pázmány tér takarítását és szépítését, valamint az intézmény tanulói a „Szépítsük együtt a várost” elnevezésű programban is részt vesznek. A 2 éves képzés végén a tanulók részszakképesítést szerezhetnek. [Részletek...]