Hírek

Határtalanul kirándulás a 2019/2020-as tanévben Székelyföldön jártak a Kolpingos diákok

Székelyföldön jártak a Kolpingos diákok

A Szekszárdi Kolping Iskola 35 tanulóval és 3 kísérőtanárral 2019 őszén kiránduláson vett részt Erdélyben a „Határtalanul” pályázat keretében.
Számos csodálatos helyen jártak, amely a magyar történelem szempontjából is kiemelkedően fontos, az idegenvezető pedig nagyon érdekesen mutatta be a helyi nevezetességeket. A program fő célja, hogy iskola diákjai megismerhessék a határon túli magyarság életét, és erősödjön bennük a nemzeti összetartozás tudata.

 
 

Ugrás a cikkre!

Nyílt Napok a Kolping Iskolában

 Nyílt napjaink: 
2019. november 4., 
2019. november 27., 
2019. december 10.

Szeretettel várunk minden diákot, szülőt és érdeklődőt!

 
 

Határtalanul kirándulás a 2018/2019-es tanévben


2019. március 18-21. között Nagyváradon töltött néhány kellemes napot iskolánk 30 diákja és 4 pedagógusa, magyarságtudat erősítése, a magyar kapcsolatok építése céljából.
Első állomásként az odafelé vezető úton Nagyszalontára tértek be, hogy megtekintsék Arany János szülőházát.  Majd a második nap ellátogattak a Nagyváradi Szent László Római Katolikus Líceumba, ahol igazán nagy vendégszeretetben volt részük, és megismerkedtek az iskola történetével, tanáraival, szakács tanulóival és közös főzés keretében erélyi ételeket készíthettek az iskola tankonyhájában, melyet közösen fogyasztottak el. 

 

Tekintse meg kapcsolódó galériánkat ITT...

 

Ugrás a cikkre!

Határtalanul Pályázat 2017.

Iskolánk 22 tanulója október 9. és 12. között a Határtalanul pályázat segítségével határon túli magyar lakta területeket látogatott meg. 

A diákok megismerkedtek a szlovákiai Nagymegyer szakközépiskolájának diákjaival, velük egy szlovák menüsort főztek meg közösen, majd a pályázat adta lehetőséggel élve kirándulást tettek Komáromba,Pozsonyba, Galántára, Gutára.

 

Tekintse meg kapcsolódó galériánkat ITT...

 

Ugrás a cikkre!

bootstrap business templates

Névadónk munkássága

Adolph Kolping pásztorcsalád negyedik gyermekeként született, a család nem élt különösen jó körülmények között...


Linkek